Αρχική

 

 

" ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ!   25.03.2012"


Σήμερα έχεις τα γενέθλιά σου.Θυμάμαι πως μόλις ήλθες στον κόσμο, μιά μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση γινόταν στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης και αμέσως σκέφτηκα ότι σε λίγα χρόνια με υπερηφάνεια θα καμάρωνα και εγώ το γιό μου να παρελαύνει  για "την ευδαιμονία της πατρίδας".Θυμάμαι πως αργότερα,όταν ήσουν παιδί στο σχολείο,περίμενες ανυπόμονα τη μέρα της παρέλασης. Είχατε διδαχθεί για τον Ιερό Λόχο των Θηβών στην αρχαία Ελλάδα,που ήταν εξέχοντες νέοι στα αθλητικά, αλλά  και  για τον Ιερό Λόχο από 500 εθελοντές  σπουδαστές, που συγκρότησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης,  την πρώτη οργανωμένη στρατιωτική μονάδα της Ελληνικής  επανάστασης  του 1821!, γιατί πίστευε ότι οι νέοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη ψυχή του στρατού του.

Θυμάμαι πως είχαμε  κάποια φορά  μιλήσει για τη τρίχρωμη Σημαία του Ιερού Λόχου του 1821, που το κόκκινο της  συμβόλιζε τον Πατριωτισμό, το λευκό την Αδελφοσύνη και το μαύρο τη Θυσία (για την πατρίδα). Θυμάμαι ,πως όταν τέλειωσες το Πανεπιστήμιο και βρήκες δουλειά σε άλλη ευρωπαική χώρα, μου είπες ότι σε βοήθησε ότι σου έμαθα " οι υπεύθυνοι πολίτες μπορούν να ζήσουν πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία, αλλά και ύστερα στην παγκόσμια κοινωνία ". Αλλωστε, από την εποχή που η ελληνική γλώσσα ήταν το όργανο του Οικουμενικού Ελληνισμού (αρχαιότητα και αλεξανδρινοί χρόνοι),τέθηκαν οι βάσεις του Οικουμενικού Χριστιανισμού. Με άλλα λόγια χαίρομαι ,γιατί είσαι μαθημένος στις νέες ιδέες της έμπρακτης  αλληλεγγύης, της ελπίδας, της ειρήνης και δικαιοσύνης,και σεβασμού της θρσησκευτικής ιδιαιτερότητας και συνύπραξης με "το διαφορετικό",όλες αυτές τι ιδέες ,που γονιμοποιήθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό και που έφερε  η  διδασκαλία του Ιησού. Ορκίστηκαν οι μη έχοντες καμιά στρατιωτική εμπειρία σπουδαστές του Ιερού Λόχου του 1821 στο ναό της πόλης Φωξάνη : " να χύσω και αυτή την υστέρα ρανίδα του αίματός μου υπέρ της θρησκείας και πατρίδος μου. ..Να υποτάσσομαι στον υπέρ της Πατρίδος Αρχηγόν..Να λάβω τα όπλα εις κάθε περίστασιν,ευθύς μόλις ακούσω ότι ο Αρχηγός μου εκστρατεύει κατά των τυράννων..."Παιδί μου, ο πόλεμος είναι τέχνη και χρειάζεται εκπαίδευση, όμως,πέρα από ψυχή.

Στην Αρχαία Θήβα που γεννήθηκε ο Ιερός Λόχος ,γεννήθηκε και ο Ησίοδος ,ο μύστης της Θεογονίας, αλλά και οι 9 μούσες κόρες του Διός,που διέδωσαν το πνεύμα και πολιτισμό στους ανθρώπους. Ο Ησίοδος στο έργο του προτρέπει τους ανθρώπους να στραφούν στην Εργασία και Δικαιοσύνη, για να βγούν από τα αδιέξοδα και να βρούν την Ευτυχία και Αρετή.Τόσο επίκαιρος σήμερα,γιατί τα αδιέξοδα και η κρίση, που αντιμετωπίζουμε δεν είναι οικονομική, αλλά ηθική και πνευματική.Εχουν κάνει τα πάντα,για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι έλα εξαρτώνται από τα  νομίσματα ( που νομίζουμε ότι έχουν κάποια αξία!).

Αυτή η άποψη είναι ύβρις των σημερινών και μη σκεπτομένων! ανθρώπων. Είμαστε φορείς του ελληνικού πολιτισμού. Αλλωστε, ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι ήρθαν σε επικοινωνία με τους Ελληνες  και τον Ελληνικό πολιτισμό. Είναι γνωστό το περιστατικό Ελλήνων,οι οποίοι ήθελαν να συναντήσουν τον Ιησού.Και είναι γνωστή η Απάντηση ΤΟΥ: "ελήλυθε η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου". Εχουμε να θυμόμαστε τον Ιερό Λόχο των Θηβών, τον Ιερό Λόχο του 1821, τον αντίστοιχο του ΑΛ-ΑΛ-ΜΕΙΝ όταν ο  Β Παγκόσμιος πόλεμος με τους Γερμανούς, τα ΛΟΚ-τους ειδικούς καταδρομείς! Ολοι έχουν πετύχει , αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, να γίνει!! Να επιβληθεί η Ελεύθερη σκέψη, και να διατηρηθεί ΕΛΕΥΘΕΡΗ  η ισχυρή ταυτότητα του ελληνικού έθνους,παρά τους εχθρούς, και να ασκήσει ο ελληνισμός  το δυναμικό του " απ ' τα κόκκαλα βγαλμένο και τα ιερά..",που λέγει και εθνικός μας  ποιητής Διον.Σολωμός.

Δεν είδα σήμερα όμως όλους τους φίλους σου στην παρέλαση της 25 ΜΑΡΤΊΟΥ 2012! Αντ΄αυτού πληροφορήθηκα "ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο", "ούτε βουλευτής δεν ξεμύτισε στη Λάρισα","στη Χαλκίδα οι μαθητές παρήλασαν με τσιρότα στο στόμα". Αναρωτήθηκα,ξέχασαν οι φίλοι σου τα χρώματα της Σημαίας του ΙΕΡΟY ΛΟΧΟΥ 1821, ξέχασαν ότι είναι οι κληρονόμοι του Ησιόδου του παγκόσμιου ίστορικού , ξέχασαν ότι " η μάχη είναι σκληρή και αιματηρή",αλλά ΔΙΝΕΤΑΙ,δεν δραπετεύουμε άτακτα, με μικροεπεισόδια και εντάσεις ,χωρίς όραμα και  χωρίς να έχουμε της Πατρίδας ΑΡΧΗΓΟ! Από σας θα αναδυθεί -εκλεγεί αυτός της Πατρίδας ο Αρχηγός, αλλά η μάχη πρέπει να δοθεί και μιά μάχη είναι και  η "παρέλαση για τη τιμή, σεβασμό και ευδαιμονία της πατρίδας!" Ακόμη έχουμε τον πλούτο της  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ πολιτιστικής και πνευματικής  κληρονομιάς, της κληρονομιάς  του ηρωισμού, της φιλοσοσφίας,του ανθρωπισμού.

Η Ελληνική γή από αρχαιότητα ανέδειξε του ΗΡΩΕΣ,που μάχονται όχι για χρήματα, αλλά για Δικαιοσύνη,Ευτυχία, Αρετή,ανταγωνίζονταν για Ανδρεία!

Ελα,γιέ μου, πιάσε τη γαλανόλευκη σημαία και πάμε στην ΠΑΡΕΛΑΣΗ!

Τελευταία Νέα

Επαγγελματική κάρτα

Διαφήμιση